PATS-seminar geeft inzicht in innovatieve sterilisatietechnologie

Op 13 oktober aanstaande organiseren TOP bv en Marfo bv een seminar over PATS, een nieuwe en innovatieve sterilisatietechnologie voor de voedingsindustrie. Doel van het seminar is de industrie snel op de hoogte te brengen van de nieuwe sterilisatiemogelijkheden.

PATS staat voor Pressure Assisted Thermal Sterilization. TOP en Marfo hebben binnen een Europese consortium meegewerkt aan de ontwikkeling van een commercieel opschaalbaar PATS-systeem, een innovatieve techniek voor het produceren van hoge kwaliteit voedsel met een langere houdbaarheid. Met PATS is het mogelijk om een significant hogere kwaliteit producten te maken dan met traditionele sterilisatietechnieken.

In de afgelopen vier jaar zijn er grote stappen gemaakt in de ontwikkeling, validatie en opschaling van deze veelbelovende techniek. Omdat de ontwikkeling van het systeem bijna is afgerond willen de beide bedrijven de industrie informeren over de sterilisatiemogelijkheden van PATS. In het seminar van 13 oktober zullen de relevante resultaten en informatie worden gepresenteerd. Producenten die geïnteresseerd zijn in nieuwe conserveringstechnieken voor levensmiddelen zijn met dit seminar in een keer op de hoogte over de nieuwe techniek.

TOP BV, dienstverlener in food design, procesontwerp en innovatiemanagement, heeft in de afgelopen twaalf jaar aan de wieg gestaan van geavanceerde foodinnovaties. TOP is sterk gericht op open innovatie en werkt daarom samen met bedrijven uit de gehele voedingsmiddelenketen.

Marfo bv is leverancier van fresh frozen meal solutions voor luchtvaart, zorg, defensie en andere grootverbruikers.

Meer informatie kan gevonden worden via: http://top-bv.nl/pats-seminar/. Belangstellenden kunnen zich voor het seminar inschrijven door een mailtje te sturen naar patsseminar@top-bv.nl.